این سریال از روز اول، کار خود را با اشراف شیخ یوسف القرضاوی و شیخ سلمان العوده آغاز کرد و پس از آن افرادی دیگر از مجامع فقهی اهل سنت چون دکتر عبدالوهاب الطریری، دکتر علی الصلابی، دکتر سعد مطر العتیبی و دکتر اکرم ضیاء العمری به جمع آنها پیوستند.
سریال «الفاروق عمر» به گفته «ولید سیف» سناریست این سریال قرار است «بدون
طولانی کردن سیر داستان به زندگی خلیفه دوم از بعثت پیامبر اسلام(ص) در طول
سالهای بعثت و هجرت و تا وفات حضرت رسول(ص) و سپس دوران خلیفه اول و
دوران خلیفه دوم بپردازد».
وی به شبکه الجزیره میگوید: این سریال ۳۰ قسمتی، داستانی ۴۰ ساله را
دربرمیگیرد که در آن شبه جزیره عربستان متحول شده و حکومت اسلامی به
حکومتی میراثدار سرزمینهای دو امپراتوری روم و ایران تبدیل شده است.
اما خبرگزاری ها هم چنین میگوید :
این سریال که به گفته مسئولان mbc با «بودجه باز» تهیه میشود در آغاز سال ۲۰۱۱ کلید خورد و تاکنون در سوریه، تونس و مراکش فیلمبرداری شده است.
گفته شده این سریال در آینده نزدیک به زبانهای فارسی، اردو، ترکی، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و پرتقالی ترجمه و پخش خواهد شد.
به نوشته منابع خبری دو عامل فنی و مذهبی از پخش این سریال جلوگیری خواهد کرد، بهگونهای که نیمه خرداد گذشته محمد الکواری مدیر شبکه قطر و از تهیهکنندگان این سریال به روزنامه النهار گفت: به علت فیلمبرداری تنها ۵۰ درصد از این سریال، «الفاروق عمر» رمضان امسال پخش نخواهد شد.
اما کمی بعد، در دوم جولای (۱۱ تیر) روزنامه فرامنطقهای الشرقالاوسط در گزارشی خبر از پخش این سریال داد و نوشت: البته ارائه تصویر شخصیت خلفای راشدین همچنان محل جدال است.
نکتهای که روزنامه الشرقالاوسط به آن اشاره کرده است، نکتهای مهم خواهد بود که شاید از لحاظ مذهبی موجب جلوگیری از پخش این سریال شود، چراکه سال گذشته با اعلام «مؤسسه رسانههای قطر» و «گروه mbc» مبنی بر ساخت این سریال، الازهر با ساخت آن مخالفت کرد.
شیخ علی عبدالباقی دبیرکل مجمع مطالعات اسلامی الازهر در اینباره اعلام کرده بود: بر اساس فتوای الازهر به تصویر کشیدن انبیای عظام، اهل بیت(ع) و عشره مبشره حرام است و این امر شامل خلفای راشدین نیز میشود.