خبر خوش هسته‌ای ، ماه آینده


جام جم آنلاین: رضا آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران بااعلام اینکه در 20 فروردین ماه اخبار خوش جدیدی از پیشرفت هسته ای ایران منتشر خواهد شد از فعالیت 6000دستگاه سانتریفیوژ در تاسیسات نطنز و نصب سانتریفیوژهای پرسرعت تر در این تاسیسات خبر داد.


بقیه در ادامه مطلب ....


جام جم آنلاین: رضا آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران بااعلام اینکه در 20 فروردین ماه اخبار خوش جدیدی از پیشرفت هسته ای ایران منتشر خواهد شد از فعالیت 6000دستگاه سانتریفیوژ در تاسیسات نطنز و نصب سانتریفیوژهای پرسرعت تر در این تاسیسات خبر داد.

به گزارش مهر ، رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس خبری مشترک با سرگئی کرینکو رئیس روس اتم که درمحل نیروگاه اتمی بوشهر در حال برگزاری است ، اعلام کرد: ما در تاسیسات نطنز در حال حاضر 6 هزار سانتریفیوژ در حال کار داریم که از سال آینده این میزان را افزایش خواهیم داد.

وی در واکنش به گزارش اخیرمحمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اینکه آژانس به سیاق خود بخواهد وضعیت دنیا را آرام یا متشنج نشان دهد، تاثیری در فعالیت ما ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران  تاکید کرد: ما در سرعت و فعالیت و نصب سانتریفیوژها در نطنز تغییری نداشته ایم و طبق برنامه خود تا 5 سال آینده 5 هزار سانتریفیوژ در این تاسیسات نصب خواهیم کرد. به زودی نسل جدید دستگاههای سانتریفیوژ که در نظر تکنولوژی و سرعت به روزتر از نسل قبل هستند، در تاسیسات هسته ای نطنز نصب خواهند شد.

آقازاده بار دیگر تاکید کرد: برنامه هسته ای ایران تابع شرایط سیاسی نیست.

رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که در روز ملی انرژی هسته ای - 20 فروردین ماه - اخبار خوشی از پیشرفت های جدید هسته ای ایران اعلام خواهد شد .

زمان تست 4 تا 7 ماه

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران مرحله تست ابزار نصب شده در نیروگاه بوشهر را بین 4 تا 7 ماه اعلام کرد و گفت: تهران باید از تمامی زوایای ایمنی این نیروگاه مطمئن باشد.

رضا آقازاده رئیس سازمان  انرژی اتمی در نشست مطبوعاتی با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در محل نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه نگرانی درباره راه اندازی نهایی این نیروگاه اتمی ندارد.

وی که در این کنفرانس خبری به همراه سرگئی کرینکو رئیس روس اتم به سئوالات خبرنگاران پاسخ می گفت، با بیان اینکه این مسئله نکته ای مهم برای مردم ماست که باید منعکس شود ، گفت : نگرانی هایی که پیش از این در خصوص راه انداز ی نیروگاه بوشهر به لحاظ سیاسی وجود داشت به اعتقاد من امروز کاملا برطرف شده واکنون این اطمینان وجود دارد که نیروگاه بوشهر در زمان طبیعی خود پس از گذراندن مراحل مربوط به تست ، راه اندازی خواهد شد.

آقازاده در واکنش به سئوالات متعدد خبرنگاران از سرگئی کرینکو درباره زمان قطعی راه اندازی نهایی نیروگاه اتمی بوشهر ، گفت: خوشبختانه ما در گذشته از مسائل زیادی همچون تحریم ها عبور کردیم و امروز تجهیزات مورد نیاز ما به طور کامل نصب شده و اکنون به مرحله تست ها وارد شده ایم و طبیعی است که  این مرحله نیز باید زمان خود را طی کند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اینکه چند مرحله مذکور چند روز دیرتر یا زودتر به نتیجه برسد، مسئله اصلی ما نیست و نکته اساسی ورود نیروگاه اتمی بوشهر به مرحله راه اندازی است.

وی  با اشاره به اصرار مکرر خبرنگاران ایرانی برای مشخص شدن تاریخ دقیق راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر  خطاب به کرینکو و رسانه های خارجی گفت: علت حساسیت خبرنگاران ما بر این موضوع حساسیت زیاد افکار عمومی ما بر این مسئله است ، اما همانگونه که عرض کردم ما امروز نسبت به راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر در زمان معمولی خود نگرانی نداریم و معتقدیم این زمان بیش از حد معمول به طول نخواهد انجامید.

آقازاده مرحله تست ابزار نصب شده در نیروگاه بوشهر را زمانی بین 4 تا 7 ماه اعلام کرد و گفت:  این زمان ممکن است نسبت به وقوع نتایج متفاوت در مرحله تست تغییر کند اما باید توجه داشته باشیم که نمی توان نیروگاه اتمی را با ریسک راه اندازی نمود.

سازمان انرژی اتمی با اشاره به حساسیت کشورمان برای ایمنی سازی نیروگاه اتمی بوشهر تاکید کرد: ما باید از تمامی زوایای ایمنی این نیروگاه مطمئن باشیم چرا که نیروگاه بوشهر قرار است 50 سال برای ما کار کند و بر این اساس حتی اگر طرف روسی بخواهد این نیروگاه را با تعجیل راه اندازی کند ما آن را قبول نمی کنیم.

وی  پس از توضیحات مذکور از خبرنگاران ایرانی خواست تا دیگر از سرگئی کرینکو درباره زمان دقیق راه اندازی بوشهر سئوال نکنند.

 تاسیس شرکت مشترک اتمی

رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران از تفاهم تهران و مسکو برای ایجاد شرکت های مشترک جهت بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر و آموزش نیروهای ایرانی خبرداد و اعلام کرد 24 درصد تجهیزات استفاده شده در نیروگاه بوشهر آلمانی ، 36 درصد آن ایرانی و 40 درصد آن روسی است.

رضا آقازاده رئیس سازمان انرژی اتمی و  معاون رئیس جمهور با اشاره به الزام دولت از سوی مجلس شورای اسلامی به  تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای تا مدت معین،  اقدامات مختلف کشورمان در این حوزه را مورد اشاره قرار داد و گفت: اولین اقدام ما  در جهت تحقق دانش بومی نیروگاه سازی، در دارخوین آغاز شد که امروز مرحله طراحی بیسیک آن تا 60 درصد پیشرفت داشته و به زودی به مرحله طراحی جزئی وارد خواهیم شد.

آقازاده با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی  برنامه های بسیاری را جهت تحقق اهداف مجلس شورای اسلامی  در چارچوب تولید 20 هزار مگاوات تولید برق هسته ای مد نظر دارد گفت:  ما در همین چارچوب برای به روز رسانی صنعت کشور در حوزه هسته ای نیز برنامه ریزی کرده ایم و امیدواریم به موازات فعالیت هایمان در نیروگاه دارخوین همکاری هسته ای با کشورهای دیگر را نیز عملیاتی نماییم.

وی با ابراز امیدواری به اینکه در آینده فضای مثبت سیاسی در مورد فعالیت های هسته ای کشورمان ایجاد می شود ، گفت: پس از ایجاد این فضای مثبت ، با توجه به بازار قابل توجه ایران ، پیشنهادات وسیعی در برابر ما قرار خواهد گرفت که بر این اساس ازهم اکنون اقدامات لازم جهت مکان یابی نیروگاههای موردنیاز برای تامین 20 هزارمگاوات برق هسته ای مورد اشاره از سوی 3 شرکت ایرانی در حال انجام است.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: به هر صورت این فعالیت ها برنامه قطعی جمهوری اسلامی ایران است و طبیعی است که برای پیشرفت آن به فعالیت وهمکاری همه جانبه نیاز است، طبعا در این چارچوب همکاری با کشورهایی چون روسیه که موافقت نامه جامع همکاری هسته ای نیز با آن داریم در دستور کار خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه به چه میزان تاسیسات بکار رفته در نیروگاه اتمی بوشهر ایرانی ، چه مقدار روسی و چند درصد آلمانی هستند ، افزود: همان طور که می دانید بخش اعظم تجهیزات مورد نیاز در نیروگاه بوشهر در همان سالهای آغازین در بنادر آلمان و ایتالیا باقی ماند و حجم قابل توجهی از آن به ایران منتقل نشد، لذا تجهیزات اتمی این نیروگاه به ما نرسید.

وی افزود: در حال حاضر 24 درصد تجهیزات استفاده شده در نیروگاه بوشهر آلمانی است، 36 درصد آن ایرانی و 40 درصد آن روسی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری با اشاره به قرارداد ایران و روسیه درباره نیروگاه اتمی بوشهر به بخشی از این قرارداد اشاره کرد و گفت : طبق این قرارداد راه اندازی و بهره برداری نیروگاه بوشهر به مدت یک سال توسط همکاران روسی انجام خواهد شد و در این مدت تجربیات و سایر مسائل مورد نیاز به طرف ایرانی منتقل خواهد شد.

آقازاده همچنین از تفاهم تهران و مسکو برای ایجاد شرکت های مشترک جهت بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر و آموزش نیروهای ایرانی جهت کار در این نیروگاه خبر داد.

وی در پاسخ به سئوالی دیگر هرگونه ارتباط مذاکرات ایران و گروه کشورهای موسوم به 1+5 با فعالیت های هسته ای ایران را تکذیب کرد و گفت : گفتگوهای ما با این کشورها ربطی به فعالیت های داخلی مان ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: آن گفتگوها مباحثی سیاسی است در حالی که قابلیت های ایجاد شده در ایران قابلیت هایی غیر قابل بازگشت بوده و به نظرم امروز زمان آن رسیده که کشورهای غربی و دولت جدید آمریکا با واقعیت جاری در ایران به طور صحیح روبرو شوند.

آقازاده با اشاره به تحلیل های صاحب نظران غربی در همین خصوص ادامه داد: به هر حال ما یک کشور هسته ای هستیم و طبعا پذیرش این واقعیت باعث می شود که کشورهای غربی بتوانند در فضای بین المللی از ظرفیت های ایران هسته ای استفاده کنند.

وی یادآور شد: به هر صورت جمهوری اسلامی ایران در تمام زمینه ها در موضع هسته ای به نقطه ای که باید برسد، رسیده و من در همین ارتباط اعلام می کنم که در روز 20 فروردین اخبار خوبی از پیشرفت های هسته ای ملت ایران اعلام خواهد شد.

معاون رئیس جمهور در واکنش به سئوالی که یکی از خبرنگاران خارجی در خصوص جوسازی رسانه های غربی مبنی بر احتمال دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای از کرینکو پرسید، گفت: فکر می کنم سئوال را من باید پاسخ دهم چرا که طبعا مقامات روسیه نمی توانند درباره این مسئله اظهار نظرکنند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: ما بارها گفته ایم که برنامه ای برای تولید سلاح هسته ای و سیاستی در این زمینه نداریم.

آقازاده خطاب به کشورهای غربی که جوسازی در این خصوص را در دستور کار خود قرار داده اند گفت: چرا برخی تلاش می کنند ضمن بازی با این الفاظ ، خلاء فعالیت خود در حوزه های دیگر را پر کنند؟ اگر این کشورها در پی اطمینان یافتن از فعالیت های هسته ای ایران هستند این اطمینان در چارچوب مذاکرات چند جانبه و به طور طبیعی قابل وصول خواهد بود.

وی یادآور شد: البته اگر برای برخی از این کشورها این مسئله که کشوری همچون ایران به تمام قابلیت های فنی هسته ای از جمله مراحل کامل تولید سوخت دست یابد غیر مترقبه است ، مشکل خود آنهاست و باید آن را رفع نمایند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد